Oranje BV

structuurolie 250 ml


Structuurolie beschermt hout tegen vlekken, vocht en warmte. Structuurolie geeft het hout een natuurlijke en matte olieachtige uitstraling.

€9,75
€8,78

verzendkosten vanaf €4,95 gratis vanaf €50,00 en België vanaf €60,00

Merk: Oranje BV
EAN: 8716834001824
Beschikbaarheid: Op voorraad

structuurolie 250 ml

Productbeschrijving

Structuurolie is een goed beschermende, uithardende meubelolie bestaande uit een mengsel van gemodificeerde oliën, oplosmiddelen en diverse additieven.
Structuurolie beschermt hout tegen vlekken, vocht en warmte.
Structuurolie geeft het hout een natuurlijke en matte olieachtige uitstraling.

Structuurolie is zeer geschikt als verzorgingsmiddel voor meubelen met een was of olielaag. Tevens is Structuurolie zeer geschikt als afwerking voor alle onbehandelde houtsoorten zoals noten, eiken, kersen, koloniaal (teak), beuken, grenen en vuren. Afhankelijk van de houtsoort zal onbehandeld hout na een behandeling minimaal opkleuren (dit in ieder geval in mindere mate dan bij een plantaardige lijnolie).

Verwerkingsadvies

Met was/olie behandelde meubels, indien nodig, eerst reinigen met Woodclean van Oranje. Bij twijfel Structuurolie eerst op een onopvallende plaats uitproberen. Een schone doek bevochtigen met Structuurolie en het oppervlak dun inwrijven. Na enkele minuten met een droge doek goed nawrijven (stofdroog na ± 2 uur) en daarna minimaal 24 uur laten drogen. Mede hierdoor wordt het optimale beschermingsniveau bereikt. Onbehandeld hout minimaal voorzien van 3 (dunne) lagen.

Verbruiksindicatie:
Op onbehandeld hout :250 ml is geschikt voor circa 5 – 6 m².
Op behandeld hout :250 ml is geschikt voor circa 7 – 8 m².

Het behandelde oppervlak afhankelijk van gebruik ongeveer 3 keer per jaar (dun) onderhouden met Structuurolie.

Vlekken 
Voorkomende vlekken het liefst direct verwijderen met een tissue of doekje. Blijvende vlekken trachten te verwijderen met een doekje dat bevochtigd is met Woodclean intensieve houtreiniger. Het behandelde oppervlak dan wel weer dun nabehandelen met een beetje Structuurolie. Hardnekkige vlekken of kringen in het meubel trachten te verwijderen met een zeer fijn staalwolletje of schuursponsje (eventueel in combinatie met Woodclean).
Daarna altijd weer dun nabehandelen met Structuurolie!

Extra info 
Let op! Doordrenkte doek is zelfontbrandbaar. Gebruikte doek zeer goed met water uitspoelen of doek in koker bewaren. Tijdens en na gebruik product de ruimte goed ventileren.

structuurolie 250 ml

Gerelateerde producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Top